Therapie in Rotterdam

Therapie in Rotterdam

Waarom nu relatietherapie en waarom nu Rotterdam?

Hoi mijn naam is Lydia Linger en ik ben de relatietherapeut van Intenzie.

Zelf ben ik geboren en getogen in Rotterdam en heb ik een enorme liefde voor deze mooie stad.
Waar verschillen en overeenkomsten hand in hand met elkaar gaan en waar er een plekje en ruimte is voor iedereen.
Rotterdam is een plaats waar niets onmogelijk is en ideeën tot leven kunnen komen. Een bruisend Rotterdam met een snel tempo, vol excitment en leven.

Wat ik ook zo mooi aan deze stad vind zijn de mensen!
Harde werkers, creatieve geesten, vrij zielen. Jong, oud, zwart en wit én alles wat daartussenin zit. Omdat ik de mensen binnen deze stad zo mooi vind, vind ik het werken binnen Rotterdam ook zo ge-wel-dig. En als helemaal binnen mijn beroep als relatietherapeut. Dit is dit voor mij zowel opwindend als uitdagend.

Opwindend, omdat ik mijn scherpte, humor, analytische en oplossingsvermogen tot uiting kan brengen in mijn passie voor communicatie, relaties en ja ja… super cheesy..liefde.

Relatietherapie zie ik een beetje als een ontdekkingsreis naar jezelf in de relatie met een anders, waarbij je ondersteuning en sturing kan krijgen, in dit geval van van mij als relatietherapeut van Intenzie.
Deze ondersteuning en sturing geven inzichten en creëren ruimte voor begrip op een dieper niveau, naast dat dit tools geeft voor het om gaan met relatieproblemen.
Dit voor zowel én in de eerste instantie jezelf als voor je partner. Omdat we zo flexibel zijn, kunnen we ons makkelijk aanpassen in situaties, zelf op een manier dat we het soms niet eens door hebben. Relatietherapie bij Intenzie helpt je nu juist met de vraag “wat wil ik nou en hoe kan ik dit realiseren? ”
Vaak wordt ons geleerd, wat wij niet moeten of willen binnen een relatie om relatieproblemen te vermijden. Maar hoe creëren we dát, wat we nu wel willen? De vraag die juist deze relatieproblemen aankaart en aanpakt.
Dat is waar ik mij als relatietherapeut van Intenzie voor inzet.

Lydia Linger - Intenzie

En dan nu de uitdaging.
Het wonen in Rotterdam heeft veel voordelen, maar ook zijn er kanten die een andere aandacht vragen. Het tempo, de excitement en veelzijdigheid van Rotterdam hebben ook zo zijn kanttekeningen, welke zich uiten in trauma’s (vaak ook van generatie op generatie doorgegeven) terugkerende patronen, stress, depressies, ziekte, oververmoeidheid, uitzichtloosheid en een gebrek aan thuis kunnen komen. Wanneer hier op de lager termijn niets mee gedaan wordt zal dit uiteindelijk resulteren in relatieproblemen.

En wat mij is opgevallen aan het werken als relatietherapeut in Rotterdam, is dat het tijd nemen voor jezelf, het zorgen voor jezelf, je rust én blijdschap vaak op de laatste plaats komen. Want het zorgen voor de kinderen, het werk, school, familie en zelf de partner komen nog eerder aanbod, dan het zorgen voor jezelf.
Dit creëert een gemist, waardoor jij je niet veilig én belangrijk genoeg voelt binnen je relatie, dit kan zowel voor jou als partner zo zijn.
Wat op zijn beurt weer zorgt voor een enorme afstand. En te midden van deze drukte wens én werk ik eraan om als relatietherapeut binnen Rotterdam, als een soort van stimulans te kunnen werken.
Een stimulans om eens stil te staan bij wat je nu voelt en hier stap voor stap en beetje bij beetje naar te handelen waardoor je automatisch ook de relatieproblemen aan pakt, cause it all starts with you. Relatietherapie richt zich dan ook op jouw wensen en behoefte. Daarnaast is het mijn rol als relatietherapeut de behoefte van beiden partners voor ogen te houden.

Opvallend is wel, dat veel stellen die in relatietherapie gaan, de knoop vaak na jaren van relatieproblemen doorhakken, relatietherapie wordt dan ook vaak gezien en ingezet als een laatste redmiddel. Gelukkig zien we ook in de praktijk, dat veel mensen baat hebben bij relatietherapie.
Toch wil ik het preventief inzetten van relatietherapie promoten onder koppels, omdat we elkaar en onszelf maar niet goed genoeg kunnen begrijpen.
Dit is iets waar tijd, focus en liefde in gaat zitten en waarom dan niet met wat begeleiding van een relatietherapeut.

Relatietherapie is co creatie.
Relatieproblemen oplossen is iets wat je samendoet, in alle gelijkwaardigheid waarbij ik als relatietherapeut van Intenzie in dienst sta van jullie behoefte.

Therapie in Rotterdam

Daarnaast wil ik afsluiten met het volgende te hebben gezegd:
De rode draad lijn van hoe ik in het leven sta is gericht op ontwikkeling, groei, (zelf)liefde en véél genot en als ik dit in een woord moet omschrijven zal dit het woord BALANS zijn. Datgene waar ik ten alle tijden naar streef binnen het traject van relatietherapie met Intenzie.

Bedankt voor het lezen van deze blog.

Love in Peace,
Lydia Linger

Bericht delen

Schrijf u in zodat ik je op de hoogte kan houden wanneer ik een nieuw post plaats

Locatie

Pieter van Aschstraat 1 
3043 RG Rotterdam

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen aanbieden.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, met Lydia hier,
Laat mij gerust weten hoe ik je kan helpen