Persoonlijke begeleiding

Om in lijn te staan met jouw intentie...

Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)  is een vorm van therapie die je erbij helpt om meer inzicht ín en begrip vóór en in jezelf te krijgen. Deze vorm van therapie helpt je om belemmerende gedachten, overtuigingen, dynamieken, gevoelens en gedrag op te herkennen en te begrijpen. Naast deze met hulp te vervangen voor nieuwe en meer passende patronen .
In de persoonlijke begeleiding wordt er vooral gekeken naar “hoe lopen de dingen nu echt” 
“waarom lopen de dingen zoals ze lopen” “wat draagt hieraan bij en wat ligt hier nu onder?”  

Hier wordt er ingezoomd naar de dingen die we in de eerste instantie niet zien, je hoeft je er zelfs niet eens bewust van te zijn. Toch hebben deze “dingen” wel degelijk invloed op jouw huidige gevoelsleven en gedrag. 

Het doel van CGT is om het onderbewuste meer helder te maken zodat jij meer inzicht krijgt over jouw handelen, denken, gevoelsleven, gedrag en behoeften om daar vanuit te leren welke skills je in kan zetten of aan kan leren, om meer grip te krijgen in jouw dagelijkse leven en toekomstig geluk

Tarieven

De tarieven van de diensten van Intenzie zijn verwerkt in pakketten.
Naast dat dit ook per losse sessie mogelijk is. 
Onderstaand volgt een overzicht.
De tarieven van de pakketten gelden voor zowel relatietherapie als gedragstherapie. 

Pakket 1

6 sessies
1014
 • Dit pakket bestaat uit 6 sessies van 75-90 minuten. Je krijgt € 75,- korting op dit pakket.

Pakket 2

9 sessies
1452
 • Dit pakket bestaat uit 9 sessies van 75-90 minuten. Je krijgt 1 sessie gratis, je betaalt 8 sessies.

Pakket 3

12 sessies
2028
 • Dit pakket bestaat uit 12 sessies van 75-90 minuten. Je krijgt € 150,- korting op dit pakket.

Pakket 4

16 sessies
2541
 • Dit pakket bestaat uit 16 sessies van 75-90 minuten. Je krijgt 2 sessies gratis, betaalt 14 sessies.
Werkwijze & meestgestelde vragen

CGT is een kortdurende en stapsgewijze therapievorm wat kan variëren van 3 tot 20 sessie. Dit is uiteraard afhankelijk van de mate van jouw draagkracht ten opzichte van de draaglast rondom de moeizaamheden. In deze therapievorm kunnen we werken met jouw gedachtengang, je gevoelsleven, wat je doet, de samenhangen hiervan en de dynamiek tussen jou en anderen.  We werken dan ook vanuit een persoonlijk plan met verschillende methodieken en modellen. Maatwerk is de grootste element van mijn werkwijze, naast dat  jouw eigen inbreng een net zó belangrijke rol speelt.  

Wat kan de therapie kosten?

De kosten zijn sterk afhankelijk van het aantal sessies dat nodig is om de problemen op te lossen.  dit kan variëren van 400-, tot 1100,- voor een volledig traject.
Er wordt dan ook alleen een afspraak ingepland als dat echt nodig is. Daarnaast komt het ook vaak voor, dat cliënten het fijn vinden voor een langere periode gebruik te maken van de diensten ondanks de initiële nood er niet meer is. 

Het kopen van een pakket is mogelijk, maar dit is afhankelijk van wat er nu echt nodig is en dat is nu juist tijdens een intake beter in te schatten.

Er is ook de mogelijkheid om in termijnen te betalen.

Hoe meld ik me aan bij Intenzie

Bij Intenzie werken we altijd op maat. Om in te schatten wat je precies nodig hebt, werken we altijd eerst met een kennismakings/intakegesprek. Je kan telefonisch en per mail een afspraak maken op het telefoonnummer van de praktijk: +31633008776 of via info@intenzie.com
Tijdens het gesprek zal ik je hulpvraag zo goed mogelijk in kaart brengen, je informeren over de trajecten en bespreken over het meest aansluitend en haalbare voorstel. 

Is de eerste kennismaking vrijblijvend en/of kosteloos?

Jouw persoonlijk geluk is belangrijk voor je en daarom wil je een deskundige therapeut. Daarnaast wil je jouw persoonlijke problemen niet toevertrouwen aan iemand waar je zelf geen goed gevoel bij hebt. Daarom bied ik een gratis vrijblijvend eerste telefonische kennismaking aan. In dit gesprek kun je in het kort vertellen waar je tegenaan loopt en wat  je hulpvraag is. Ook kun je aftasten of je een vorm van klik ervaart in het gesprek met mij en of de hulpvraag aansluit bij wat ik te bieden hebt. Hierna is een fysieke of video intake het vervolg. Hier hanteer ik een uur tarief van 121,- incl. btw voor. Net als de vervolg sessies.

Werken jullie met een wachtlijst

Wij kiezen ervoor om niet te werken met wachtlijsten of wachttijden. Wij helpen je graag zo snel mogelijk. Het is belangrijk om therapie op te starten als je er nood aan hebt.

Heeft mijn huisarts inzicht in mijn dossier?

Je huisarts heeft geen inzicht in je dossier. Intenzie is gebonden aan een beroepsgeheim.
Mocht het nodig zijn om de informatie over te dragen aan een derde partij, zoals een huisarts of werkgever, dan zal dit op jouw verzoek zijn en de info zal datgene zijn, wat jij hebt verzocht.

Hoe zit het met privacy

Intenzie staat voor openheid en transparantie. Daarom ben ik ook open en transparant over hoe ik met jouw persoonsgegevens omga.
Jouw privacy staat bij Intenzie altijd op nummer één. Jouw gegevens zijn veilig bij Intenzie en we zullen deze ten alle tijden waarborgen.

Kan ik familie, vrienden of andere naasten betrekken in mijn traject?

Ja, de mogelijkheid om familie, vrienden of andere naasten te betrekken is er.
Dit bespreken we samen bij de start of in de loop van je behandeling.
Zo kunnen we de keuze maken om iemand aan te laten sluiten bij de behandeling, indien dat passend en helpend is. Daarnaast worden jouw naasten betrokken door ze een rol te geven in de oefeningen en opdrachten die je gaat uitvoeren in het dagelijks leven.

Dit omdat ik geloof, dat dagelijkse oefeningen helpen om je nieuw geleerde inzichten goed te leren toepassen in je leven. Ook hierin kunnen naasten betrokken worden.

Hoe werkt zo’n sessie?

Tijdens de sessies werken we actief aan het oplossen van de dingen waar je tegenaan loopt en het ontdekken van wat de zichtbare en onzichtbare oorzaken zijn van stress, pijn, ontevredenheid, onrust en ruzie. Elke sessie heeft als doel grote veranderingen teweeg te brengen en je dichter naar jezelf toe te laten groeien.
De sessies worden zó ingericht, dat zij snel en daadkrachtig de problemen kunnen ontdekken en opties biedt voor deze problemen. Om iets te veranderen zijn doelen stellen belangrijk, naast het zetten van behapbare en haalbare stappen. Daarnaast is het effectief om aan bijdragende gedragingen en gedachten gewend te raken én dit eigen te maken. Daarom zijn herhaling en oefening de sleutels. Om deze reden werken wij met thuiswerk/ verdiepingsopdrachten.

Met welke reden zal ik gedragstherapie kunnen volgen

Er zijn meerdere redenen om de overweging tot het volgens van therpaie te maken;

 • Je zit niet lekker in je vel
 • Je hebt vage lichamelijke klachten waar je maar geen medische oorzaken voor vindt.
 • Je hebt het gevoel vast te zitten in oude patronen
 • Je hebt moeite met het veranderen of inzetten van ander gedrag, ondanks je dit wel zou willen.
 • Je bent op zoek naar zingeving in je leven.
 • Je hebt moeite om met bepaalde emoties om te gaan. Sommige laat je liever niet toe.
 • Je hebt een crisis in je gezin of op je werk.
 • Je voelt je eenzaam/anders in deze wereld.
 • Je hebt moeite om relaties aan te gaan en/of te behouden.
 • Je hebt veel kritiek op jezelf en je ‘moet’ zoveel.
 • Je hebt door verschillende oorzaken je land van herkomst moeten verlaten en leeft
  nog steeds in twee werelden. Je ervaart pijn in de verlating en kunt hier niet veel mee.
 • Je hebt heel wat meegemaakt en je kunt dat met weinig mensen delen.
 • Je voelt je niet begrepen door je partner, familie, vrienden etc

Misschien herken je jezelf niet in bovenstaande thema’s, maar zijn er andere dingen die je bezighouden of merk je dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt.

Wat kan deze gedragstherapie mij opleveren?
 • Je hebt een helderder beeld van wie je bent én wat jij wilt in het leven
 • Je hebt een helderder beeld van jouw missie en visie in het leven
 • Je voelt meer levensvreugde en levenskracht.
 • Je hebt (her)ontdekt wat je authentieke verlangens en behoeften zijn waardoor je in je leven andere keuzes maakt. De keuzes die meer bij je passen.
 • Het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen waardoor het alledaagse leven minder zwaar weegt en je meer keuze mogelijkheid heb.
 • Je kunt je makkelijker openstellen naar wie je dit wilt
 • Je ervaart meer liefde voor jezelf en je omgeving.
 • Je kunt makkelijker handelen vanuit deze liefde en grenzen stellen
 • je makkelijker erover kan praten zonder dat de emoties je elke keer overnemen.
 • Je zal merken dat je in balans kan blijven ongeacht wat er om je heen gebeurt.
 • Je beleving van je zelf en de wereld verandert duurzaam, van binnenuit.
 • Als vanzelf ga je de werkelijkheid anders zien, ga je je anders voelen en als vanzelf anders doen.
Welke onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens de sessies?
 • Intergenerationele trauma’s
 • Transgenerationele trauma’s
 • De persoonlijke obstakels, zowel fysiek, emotioneel als praktisch.

Tijdens de gesprekken zullen we samen de huidige klachten en symptomen bespreken en onderzoeken, waarbij we ook zullen kijken naar de mogelijke verbanden met  je levensomstandigheden , je verleden of/en jouw relaties.

Samen zoeken we naar mogelijkheden die jou kunnen helpen op het gebied van je gevoelens, gedachten, gedrag en andere omgevingsfactoren ten opzichte van jezelf en ten opzichte van anderen. Samen zullen we praktisch en gefocust werken aan de persoonlijke doelen waarbij het vergroten van jouw draagkracht en het ondervinden/uitbreiden van jouw bewustwording leidend zijn. Daarbij kunnen vaardigheden zoals zelfliefde, assertiviteit, aandacht en omgaan met emoties aan bod komen. Ook kan het voorkomen dat leefstijladviezen over het belang van bijvoorbeeld een goede dag-nachtstructuur, vermijden van overmatig middelengebruik, het onderhouden of uitbreiden van een sociaal netwerk en het opstellen van een signaleringsplan aan de orde komen. Ook wordt er aandacht besteed aan het op tijd herkennen van signalen met betrekking tot een terugval en het kunnen inspelen hierop. Vooraf maken we duidelijke afspraken over de vorm en hoedanigheid van de therapie, die in het begin wekelijks of tweewekelijks zal plaatsvinden.

Hoe lang kan een traject van gedragstherapie duren?

Dit is heel afhankelijk van je persoonlijke (en gedeelde) geschiedenis, de dynamiek tussen jou en je partner en je doel.

Hoe kan ik mijn afspraak annuleren

Gezien de drukke agenda’s wordt je gevraagd je afspraken tijdig te annuleren.
Dit betekent ten laatste 24 uur op voorhand: telefonisch of per mail waarmee je een afspraak hebt gemaakt. Afspraken die niet tijdig geannuleerd worden, moeten in rekening gebracht worden.

Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst Je kunt ook alleen komen Geen wachtlijst

Ik werk vanuit mijn praktijk in Rotterdam en video gesprekken zijn ook mogelijk.

Vul het contactformulier in voor een intake gesprek of plan een gratis telefonische kennismaking van 30 minuten in

Ik werk vanuit mijn praktijk in Rotterdam en video gesprekken zijn ook mogelijk.

Vul het contactformulier in voor een intake gesprek of plan een gratis telefonische kennismaking van 30 minuten in

No great love, ever came without great struggle

Wil jij je ook weer die rust, emotionele balans, controle over je leven, zelf liefde, en zin voor het leven weer voelen én weer thuiskomen in jezelf?
Ga deze uitdaging dan. Kom weer in connectie met jezelf

Locatie

Pieter van Aschstraat 1 
3043 RG Rotterdam

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website kunnen aanbieden.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo, met Lydia hier,
Laat mij gerust weten hoe ik je kan helpen