Persoonlijke begeleiding

Om in lijn te staan met jouw intentie...

Gedragstherapie

Gedragstherapie is een kortdurende en stapsgewijze therapievorm die uitgaat van wat je denkt, wat je voelt, wat je doet én de samenhangen hiervan. Hier wordt gewerkt met methodieken en modellen zoals: G-schema, het pannetjes model het stoplichtmodel en meer.
In het algemeen maak ik gebruik van methodieken, modellen en een stappenplan, naast dat maatwerk het grootste element is van mijn werkwijze. Ook speelt intuïtie en deskundigheid vanuit mijn persoonlijke ervaring ook een belangrijke rol spelen. Naast dat de culturele en subculturele verschillen mij zeker kenbaar zijn.

Meest gestelde vragen

Wanneer je spreek over gedragstherapie, dan gaat dit vaak over de verlangde veranderingen binnenin jezelf, voor je jezelf én bijna altijd in relatie met anderen.
Dit is een behandelvorm, waarbij de focus op jou als individu ligt. Waar kom je nu vandaan, waar loop je tegenaan, waarin voel jij je beperkt, wat zijn steeds weer terugkerende situaties, waar wil je naar toe gaan. Wat heb jij nodig.

 

Bij Intenzie werken we altijd op maat. Om in te schatten wat je precies nodig hebt, werken we altijd eerst met een kennismakings/intakegesprek. Je kan telefonisch en per mail een afspraak maken op het telefoonnummer van de praktijk: +31633008776 of via info@intenzie.com
Tijdens het gesprek zal ik je hulpvraag zo goed mogelijk in kaart brengen, je informeren over de trajecten en bespreken over het meest aansluitend en haalbare voorstel. 

Jouw persoonlijk geluk en relatie is belangrijk voor je en daarom wil je een deskundige therapeut. Daarnaast wil je jouw persoonlijke problemen niet toevertrouwen aan iemand waar je zelf geen goed gevoel bij hebt. Daarom bied ik een vrijblijvend eerste gesprek aan. Concreet betekent dit, dat als er géén vervolgafspraak wordt gemaakt, er geen kosten in rekening worden gebracht voor het kennismakingsgesprek.

Wij kiezen ervoor om niet te werken met wachtlijsten of wachttijden. Wij helpen je graag zo snel mogelijk. Het is belangrijk om therapie op te starten als je er nood aan hebt.

Je huisarts heeft geen inzicht in je dossier. Intenzie is gebonden aan een beroepsgeheim.
Mocht het nodig zijn om de informatie over te dragen aan een derde partij, zoals een huisarts of werkgever, dan zal dit op jouw verzoek zijn en de info zal datgene zijn, wat jij hebt verzocht.

Intenzie houd van openheid en transparan Hoe zit het met privacy tie. Daarom ben ik ook open en transparant over
je ik met jouw persoonsgegevens omgaan.
Jouw privacy staat bij Intenzie altijd op nummer één. Jouw gegevens zijn veilig bij Intenzie en we zullen deze ten alle tijden waarborgen.

Ja, de mogelijkheid om familie, vrienden of andere naasten te betrekken is er.
Dit bespreken we samen bij de start of in de loop van je behandeling.
Zo kunnen we de keuze maken om iemand aan te laten sluiten bij de behandeling, indien dat passend en helpend is. Daarnaast worden jouw naasten betrokken door ze een rol te geven in de oefeningen en opdrachten die je gaat uitvoeren in het dagelijks leven.

Dit omdat ik geloof, dat dagelijkse oefeningen helpen om je nieuw geleerde inzichten goed te leren toepassen in je leven. Ook hierin kunnen naasten betrokken worden.

Tijdens de sessies werken we actief aan het oplossen van de dingen waar je tegenaan loopt en het ontdekken van wat de zichtbare en onzichtbare oorzaken zijn van stress, pijn, ontevredenheid, onrust en ruzie. Elke sessie heeft als doel grote veranderingen teweeg te brengen en je dichter naar jezelf toe te laten groeien.
De sessies worden zó ingericht, dat zij snel en daadkrachtig de problemen kunnen ontdekken en opties biedt voor deze problemen. Om iets te veranderen zijn doelen stellen belangrijk, naast het zetten van behapbare en haalbare stappen. Daarnaast is het effectief om aan bijdragende gedragingen en gedachten gewend te raken én dit eigen te maken. Daarom zijn herhaling en oefening de sleutels. Om deze reden werken wij met thuiswerk/ verdiepingsopdrachten.

Er zijn meerdere redenen om de overweging tot het volgens van therpaie te maken;

 • Je zit niet lekker in je vel
 • Je hebt vage lichamelijke klachten waar je maar geen medische oorzaken voor vindt.
 • Je hebt het gevoel vast te zitten in oude patronen
 • Je hebt moeite met het veranderen of inzetten van ander gedrag, ondanks je dit wel zou willen.
 • Je bent op zoek naar zingeving in je leven.
 • Je hebt moeite om met bepaalde emoties om te gaan. Sommige laat je liever niet toe.
 • Je hebt een crisis in je gezin of op je werk.
 • Je voelt je eenzaam/anders in deze wereld.
 • Je hebt moeite om relaties aan te gaan en/of te behouden.
 • Je hebt veel kritiek op jezelf en je ‘moet’ zoveel.
 • Je hebt door verschillende oorzaken je land van herkomst moeten verlaten en leeft
  nog steeds in twee werelden. Je ervaart pijn in de verlating en kunt hier niet veel mee.
 • Je hebt heel wat meegemaakt en je kunt dat met weinig mensen delen.
 • Je voelt je niet begrepen door je partner, familie, vrienden etc

Misschien herken je jezelf niet in bovenstaande thema’s, maar zijn er andere dingen die je bezighouden of merk je dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt.

 • Je hebt een helderder beeld van wie je bent én wat jij wilt in het leven
 • Je hebt een helderder beeld van jouw missie en visie in het leven
 • Je voelt meer levensvreugde en levenskracht.
 • Je hebt (her)ontdekt wat je authentieke verlangens en behoeften zijn waardoor je in je leven andere keuzes maakt. De keuzes die meer bij je passen.
 • Het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen waardoor het alledaagse leven minder zwaar weegt en je meer keuze mogelijkheid heb.
 • Je kunt je makkelijker openstellen naar wie je dit wilt
 • Je ervaart meer liefde voor jezelf en je omgeving.
 • Je kunt makkelijker handelen vanuit deze liefde en grenzen stellen
 • je makkelijker erover kan praten zonder dat de emoties je elke keer overnemen.
 • Je zal merken dat je in balans kan blijven ongeacht wat er om je heen gebeurt.
 • Je beleving van je zelf en de wereld verandert duurzaam, van binnenuit.
 • Als vanzelf ga je de werkelijkheid anders zien, ga je je anders voelen en als vanzelf anders doen.

 • Intergenerationele trauma’s
 • Transgenerationele trauma’s
 • De persoonlijke obstakels, zowel fysiek, emotioneel als praktisch.

Tijdens de gesprekken zullen we samen de huidige klachten en symptomen bespreken en onderzoeken, waarbij we ook zullen kijken naar de mogelijke verbanden met  je levensomstandigheden , je verleden of/en jouw relaties.

Samen zoeken we naar mogelijkheden die jou kunnen helpen op het gebied van je gevoelens, gedachten, gedrag en andere omgevingsfactoren ten opzichte van jezelf en ten opzichte van anderen. Samen zullen we praktisch en gefocust werken aan de persoonlijke doelen waarbij het vergroten van jouw draagkracht en het ondervinden/uitbreiden van jouw bewustwording leidend zijn. Daarbij kunnen vaardigheden zoals zelfliefde, assertiviteit, aandacht en omgaan met emoties aan bod komen. Ook kan het voorkomen dat leefstijladviezen over het belang van bijvoorbeeld een goede dag-nachtstructuur, vermijden van overmatig middelengebruik, het onderhouden of uitbreiden van een sociaal netwerk en het opstellen van een signaleringsplan aan de orde komen. Ook wordt er aandacht besteed aan het op tijd herkennen van signalen met betrekking tot een terugval en het kunnen inspelen hierop. Vooraf maken we duidelijke afspraken over de vorm en hoedanigheid van de therapie, die in het begin wekelijks of tweewekelijks zal plaatsvinden.

Dit is heel afhankelijk van je persoonlijke (en gedeelde) geschiedenis, de dynamiek tussen jou en je partner en je doel.

Gezien de drukke agenda's wordt je gevraagd dje afspraken tijdig te annuleren.
Dit betekent ten laatste 24 uur op voorhand: telefonisch of per mail waarmee je een afspraak hebt gemaakt. Afspraken die niet tijdig geannuleerd worden, moeten in rekening gebracht worden.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen mochten je vragen niet beantwoorden zijn.

No great love, ever came without great struggle

Wil jij je ook weer die rust, emotionele balans, controle over je leven, zelf liefde, en zin voor het leven weer voelen én weer thuiskomen in jezelf?
Ga deze uitdaging dan. Kom weer in connectie met jezelf